dissabte, 5 de gener del 2013

Tecnologia digital




El que més m'espantava d'aquesta assignatura era precisament l'apartat de tecnologia digital. Ara, però, me n'adono que fer un blog o una wiki no és tan difícil. Sí que ho deu ser en canvi, programar i digitalitzar la informació. Sort en tenim dels experts que procuren allunyar-nos de llarguíssims codis i fórmules estranyes i ens creen eines intuïtives que amb requadrets i opcions ens ajuden a arribar al resultat desitjat.


I és que el món digital, i en concret el dels ordinadors ha creat un nou llenguatge. Una nova manera de comunicar-nos i de treballar a través de fletxetes, opcions, lletres, colors, ratolins, teclats, adreces electròniques...


 
Aquesta assignatura ens ha permès apropar-nos una mica més al món digital a través  d'eines menys usuals en el món de l'estudiant com són la wiki i el zotero. Malgrat que jo no havia col·laborat mai en cap blog es tracta d'una eina més comuna i que la majoria havíem ni que sigui vist o seguit. Un aspecte que m'agradaria remarcar que penso que ens serà molt útil a tots com a estudiants és el fet d'haver-nos plantejat com fer cerques a internet i haver descobert nous buscadors com per exemple el scirus o recursos com el zotero.

Mirant l'assignatura en perspectiva, podríem dir que ens ha ajudat a familiaritzar-nos amb eines digitals que sens dubte ens seran molt útils en el projecte de fer un estudis per internet i, qui sap si en la nostra futura vida professional. Una manera de crear un "cuquet" dins nostre que ens empenyi a  seguir coneixent noves eines

2 comentaris:

  1. Sí, és cert que ens hem anat familiaritzant amb el blog i la wiki i que quan ni agafes la pràctica tot sembla més senzill. De totes maneres, jo hi ha encara coses d'aquestes eines que no domino del tot. A poc a poc, és qüestió d'anar-es aprenent amb la pràctica.

    ResponElimina
  2. i això que ets el crack d'aquest apartat... ;)

    ResponElimina