dimarts, 1 de gener del 2013

Presentació del projecte




Per fer el projecte del grup Roland ha estat necessari contextualitzar-nos amb una sèrie d’elements nous o parcialment nous per cadascú de nosaltres, relacionats amb Moldàvia i el seu entorn. Hem hagut d'organitzar-nos i donar el millor de nosaltres mateixos per tirar el projecte endavant i aconseguir que prengués forma.


Decidir el tema a triar no va ser difícil, però sí que vam haver de fer un esforç de consens de les diferents idees que van sorgir. Un cop arribat a un punt comú vam plantejar centrar-nos en dues preguntes:  la literatura nascuda al bressol de la Moldàvia independent és romanesa, moldava o russa?; Com influencien les fronteres político-geogràfiques en l’evolució de les literatures a Europa? A partir d'aquí vam redactar una estructura i un índex que ens proporcionés informació tant política com lingüística per respondre aquestes qüestions.


Hem treballat amb cerques bibliogràfiques i tesis bàsicament en anglès, donada la llunyania del tema, i a poc a poc hem anat entenent la situació de Moldàvia (tant actual com passada) tot observant com les diferents fronteres han afectat la llengua i l'entorn social.

Us convidem, doncs, a que mireu el resultat final. De ben segur que encara podríem aprofundir més en el tema, però creiem que amb aquest projecte us podreu apropar a la realitat històrica, social i lingüística de Moldàvia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada