dilluns, 3 de desembre del 2012

Comunicació a la xarxa




Gràcies a l'asincronia que ens permet la UOC aconseguim una comunicació fluïda connectant-nos cada membre cada 24-48 hores. Si algú no ho pugués fer i hi hagués una decisió (sense la qual no puguem continuar treballant) entre mans, es pren la decisió per poder seguir amb la feina. Malgrat que hi ha un coordinador que vetlla per el funcionament del grup (que en aquesta PAC és en Miquel) la presa de decisions és de forma horitzontal i equitativa. A banda de l'àrea de fitxers, en aquesta pac ens hem aventurat a treballar també amb el google doc, per poder elaborar els arxius entre tots sense la necessitat d'haver de crear-ne cada vegada de nous.


Fins aviat i endavant amb la feina,


Anna

3 comentaris:

  1. Crec que haver optat per utilitzar el GoogleDocs és un encert, ja que ens permet de tenir una idea del nivell de desenvolupament del treball i, a la vegada, de dur a terme, realment, una cooperació. Tots i totes tenim accés i podem modificar a la vegada, amb una actualització immediata dels documents, totes les parts del treball. Em sembla fantàstic com a eina. Tot i això, de seguida haurem d'anar passant els continguts a la wiki, ja que això ens permetrà de gestionar els enllaços i elements gràfics.

    ResponElimina
  2. L'experiència m'ensenya, en aquest cas, que potser em vaig equivocar en proposar el GoogleDocs com a eina.

    De fet, per a alguns o algunes membres del grup el GoogleDocs supera l'àrea de fitxers en comoditat, perquè el fitxer s'actualitza sol, no cal baixar-se'l i tornar-lo a pujar una vegada has acabat de modificar-lo. Això fa més àgil la seva actualització, i la seva actualització comuna entre diferents membre de l'equip (de vegades, si treballes amb l'àrea de fitxers, no saps si un altre membre del grup està treballant sobre el mateix article, per exemple). Això no obstant, hi ha d'altres membres que consideren més còmode l'àrea de fitxers.

    Personalment, he d'afegir que jo era defensora del GoogleDocs, però ahir em vaig adonar que la seva forma de funcionament no dista gaire del de la Wiki, i que, com que la presentació final del treball es farà sobre la Wiki, potser és més recomanable treballar-hi directament, i així anar avançant, a la vegada, tot el que és material gràfic i tot el que és material textual. Seria un enrenou treballar el material gràfic des del GoogleDocs i haver-ho de repetir després a la Wiki.

    Per tant, proposo que cadascú cerqui la manera de treballar que li sigui més còmode, sempre i quan la comuniqui als i a les altres membres del grup, com hem anat fent fins ara. Jo he decidit que utilitzaré el GoogleDocs per fer els meus primers esborranys, però que, de seguida, em passaré a la Wiki.

    ResponElimina
  3. Hola Mireia, jo també sóc força partidària de treballar en un fitxer i de seguida a la wiki. En part un dels avantatges que té és la capacitat de reeditar l'entrada tantes vegades com sigui necessària i així sumar el coneixement de diferents usuaris. Què millor, doncs, que fer servir la wiki?

    ResponElimina