diumenge, 18 de novembre del 2012

Propostes de millora

El desenvolupament de la PAC 2 ens ha servit per adonar-nos que aquesta assignatura, si es vol fer bé, requereix bastant dedicació de temps i on la col·laboració entre els diferents membres del grup és important per tal de poder avançar i complir amb els objectius.

Per ser honestos, som conscients que, malgrat la bona voluntat dels diferents membres, aquest objectiu no l'hem complert a la perfecció. Hem arribat al final i estem perfilant els petits serells de feina que ens queda, però, malgrat tots podem dir que hem après molt, també tenim coses a millorar.
Els treballs en grup requereixen també una disposició a entaular una comunicació oberta, es a dir , que el treball individual és important però s’han de tenir clares certes tasques en grup i es per aquest motiu que qualsevol dubte ha de ser resolt de forma clara i concisa. Si no hi ha participació no hi ha unitat, i es poden crear enemistat involuntàries. Hi ha membres que amb el pas del temps s’han adonat d’aquest problema i han intentat redimir el seus errors.

És cert que alguns de nosaltres tenim més disponibilitat que els altres. Tot i amb això és necessari un treball constant i que tots en siguem conscients. Per això, són importants els documents relatius a la planificació, perquè poden ajudar-nos a coordinar-nos millor. Alhora que la responsabilitat de cadascú ha de veure's reflectida dia a dia. No negarem que en algun moment hàgim tingut la sensació de tenir un "desbordament de feina" en què un perd la referència de les dates a seguir.

Per sort, no tot el nostre treball ha estat dolent. Tot al contrari. Pensem que hem treballat amb molta il·lusió i, en certs moments, l'ajuda d'alguns entre els altres ens ha ajudat a seguir endavant, on les carències d'alguns (que, evidentment, tots en tenim), han estat suplertes pels altres. Ens hem adonat que era de molta ajuda l'existència d'un coordinador de grup i per aquest motiu creiem molt important en seguir posant èmfasi en que aquesta figura té una responsabilitat rellevant.

Com a propostes de millora, creiem que és bo tenir més presents les dates en què dividim els períodes de la feina. Per aconseguir-ho, hauríem d'elaborar, de seguida, una planificació o calendarització perquè totes les persones que constituïm el grup de treball siguem plenament conscients de les dates que cal respectar per tal de tenir un bon ritme de treball en equip, garantir la constància, establir el compromís amb els companys i companyes, i evitar que se'ns acumuli la feina els últims dies.

D'altra banda, hem pensat en una possible trobada en el món físic per tal de conèixer-nos millor, tenir un tipus de contacte més proper, cosa que ens donarà més cohesió com a equip de treball, i també farà que ens impliquem més en les tasques de grup. Encara no tenim data, però preveiem fer aquesta trobada ben aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada