diumenge, 18 de novembre del 2012

Informació

Per buscar la informació ens hem valgut del material "El procés de cerca i localització d'informació per Internet". Per mi ha estat de molta ajuda la descoberta del cercador www.scirus.com, centrat en recerques d'articles científics.

Pel tractament i l'organització de la informació, diré que aquesta ens ha servit per estructurar un índex del contingut del nostre treball, per bé que, de moment, encara no l'hem treballat a fons. Com a tractament, hem hagut de seleccionar entre diversos recursos accessibles des de la xarxa. Personalment, jo he preferit aquells recursos directament accessibles (com pàgines web, o documents PDF), per bé que sí que també és cert de l'interès de conèixer per exemple recursos com la Biblioteca de la UOC, en la qual pots conèixer llibres del teu interès i demanar-los.

Sobre els llibres dels quals se'n pot accedir per la xarxa sols a una part, haig de dir que aquests recursos resulten interessants per fer-te'n una idea. Tot i que a mi em resulta difícil d'acostumar-me a treballar sols amb fragments d'obres. Necessito accedir al recurs sencer per fer-me'n una idea general.

Haig de dir que, l'organització de l'índex del treball no ens ha estat molt difícil degut a l'orientació que ja hi havíem donat (tot i la dificultat a trobar informació específica que preteníem trobar en relació a les teories literàries).

Respecte a la presentació de la informació obtinguda, és cert que aquesta ajuda molt a la confiança que hom hi diposita i, sobretot, al fet que es pugui aprofitar i treballar més fàcilment. De la mateixa manera, com millor la sapiguem presentar nosaltres, millor serà la imatge del nostre treball i el profit que altres en puguin fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada