diumenge, 28 d’octubre del 2012

Presentació

Benvinguts al web de Roland!!

El nostre grup està format pels següents membres:

Anna Berruezo Tenas
Jamil Azzouz Boudadi
Mireia Chavarria Casals
Miquel Soler Ramon

Nosaltres hem creat aquest blog perquè volem estudiar alguns criteris i arguments que poden definir una literatura no lligada a la llengua sinó a un espai polític i geogràfic. Concretament hem decidit que ens agradaria analitzar l’evolució de les diferents literatures des del prisma dels canvis polítics i geogràfics a Europa.

Els interrogants que aquesta qüestió ens genera són múltiples, i hi ha molts elements que hi interactuen. Per aclarir aquestes incògnites i provar-les de resoldre, cenyirem el treball a la resposta d’una pregunta
principal: Com influencien les fronteres político-geogràfiques en l’evolució de les literatures a Europa?

Hem observat que hi ha alguns exemples que demostren que les fronteres polítiques han acabat definint el que podríem anomenar fronteres literàries. És el cas de Romania, on hi ha una regió anomenada Moldàvia, però també hi ha un país independent homònim. I és que, abans de la segona guerra mundial, els dos formaven part de Romania. Tanmateix, acabada la guerra, la URSS es va apropiar de la Moldàvia que avui és independent, de manera que, en aquest país, s'hi va seguir parlant romanès, però el van començar a escriure amb l'alfabet ciríl·lic, que és el que s’ensenyava a l’escola. Aquest cas ens exposa una problemàtica que ens sembla paradigmàtica per atacar el tema que ens ocupa: la literatura nascuda al bressol la Moldàvia independent és romanesa, moldava o russa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada