dilluns, 10 de desembre del 2012

El tractament de la informació a Internet


L’abast proper que ens proporciona internet a la informació ha estat un gran avenç per la nostra societat. Ara bé, saber gestionar el bombardeig d’idees, històries, imatges, videos i, en definitiva, saber destriar el gra de la palla esdevé l’eina necessària per poder gaudir d’aquesta millora. Fins fa poc encara eren molts els intel·lectuals i professors que preferien el llibre de paper per sobre la xarxa, i és que encara que les editorials es moguin per masses i interessos econòmics no deixen de ser, al cap i a la fi, un filtre.  

La llibertat d’expressió ha fet una passa de gegant amb la xarxa, i en especial amb les xarxes socials més enfocades en aquest sentit. Els debats sobre política i societat a internet han apropat les idees de tots costats a la població, i en especial als joves. Alhora, aquesta eina ha permès que gent de puntes del món oposades puguessin posar en comú coneixements i aficions.
 

En aquesta PAC en qüestió el seu tema central és el tractament de la informació d’aquesta eina tan útil com és internet. Donat  que la nostra wiki i el nostre projecte gira al voltant de Moldàvia fa que no haguem trobat suficients recursos en català i castellà i que per tant haguem hagut de nodrir-nos de la informació en anglès, la llengua majoritària al món i per tant també a la xarxa. Per mi personalment, això m’ha fet anar més lenta a l’hora d’analitzar i comprendre els textos i llibres que havíem escollit, alhora que he hagut d’aprendre nou vocabulari, riquesa que valoro positivament.

Vam començar a fer una tria de les fonts abans de realitzar l’índex  definitiu. Fixar-nos l’objectiu de filtrar certa informació va ser clau per obtenir dades valuoses. Tot i amb això, en algun punt de l’índex no hem escollit el  suficient material. De ben segur però que amb la flexibilitat del grup ho solucionarem. Per acabar de tractar bé la información escollida, a vegades no hi ha temps per llegir tots els llibres i arxius que vam penjar al zotero. És per això que és important “llegir en diagonal” buscant paraules clau, analitzant de prop els índexs i procurant ser eficient. 

2 comentaris:

  1. Tens molta raó, Anna, amb això que dius que potser ens ha faltat una mica de material. En el moment en què vam pensar en la bibliografia per fer l'activitat, aquesta ens quedava molt lluny, i suposo que encara no teníem la temàtica ni l'esquema que estructuraria el projecte prou coll avall com per encertar a l'hora de buscar les eines que ens eren necessàries per tal d'assolir els nostres objectius.

    ResponElimina
  2. I'm sure your English is excellent, Anna! :-)

    ResponElimina