diumenge, 18 de novembre del 2012

Tecnologia digital

La tecnologia digital és el canal a través del qual s'estructura el nostre treball, en caracteritzar-se per ser un treball que es basteix gairebé completament a les xarxes de comunicació que conformen Internet.
Fem una anàlisi dels diferents instruments dels quals ens hem servit:

- El grup de debat de la UOC per tal de poder mantenir un diàleg més o menys fluid sobre la dinàmica del desenvolupament del treball en grup. Cal apuntar que no és una plataforma gaire còmode, perquè els missatges de seguida s'acumulen en diferents pàgines, les diferents converses se solapen, i de vegades és una mica complicat treballar d'aquesta manera. A més, es tracta d'una mena d'avisos que no ens arriben directament en espais de consulta diària, com ara el mail personal.

- És per això que hem utilitzat el mail personal i, fins i tot, la comunicació telefònica, com a instrument de contacte una mica més directe, ja que tots i totes el consultem amb més freqüència que no pas el grup de treball de la UOC, molt més amagat, i amb una utilitat purament acadèmica. Això ens ha ajudat a esclarir alguns dubtes, a plantejar algunes dificultats grupals, i, en molts casos, per fer avisos d'urgència als i les membres de l'equip.

- La wiki. Sembla ser que gairebé cap d'entre nosaltres no havia utilitzat mai una wiki, i això ens ha desconcertat una mica. Però, com qualsevol plataforma, una vegada entens la seva lògica, t'hi pots endinsar amb facilitat. En el cas de la wiki, té un funcionament bastant intuïtiu, cosa que ens ha facilitat la tasca.

- Zotero. Algunes i alguns de nosaltres desconeixíem el Zotero abans de cursar aquesta assignatura, i hem trobat que és un sistema molt còmode per compartir enllaços i fonts d'informació de tota mena que ens servirà de cara a propers treballs que elaborem en diferents àmbits. És una eina força amable, que permet també ser manipulada a través del programa o aplicació que et pots baixar per utilitzar-lo sense estar al navegador.

- El sistema Blogger ens ha portat algunes dificultats, com ara el fet d'haver de crear etiquetes per tal de poder classificar les entrades del blog en pestanyes. A més, requereix tenir un compte al gmail, no només per als editors, sinó també, i sobretot, per a l'administrador o creador. Potser hauríem d'haver utilitzat el sistema wordpress, que ha estat creat perquè l'usuari poc experimentat de seguida pugui crear un blog amb cara i ulls. Per la meva experiència (jo ja coneixia el sistema wordpress amb anterioritat), el blogger és una mica més incòmode d'utilitzar. Ara bé, és una eina completament vàlida que ens ha servit per treballar en grup fàcilment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada